تا چه اندازه با برنامه های ذهنی انسان آشنایی دارید؟
انسان در هر لحظه تحت تأثیر میلیونها اطلاعاتی است که ذهن او را بمباران میکند. اما به خاطر محدودیت بیشتر این اطلاعات فیلتر میشوند. به برخی از این فیلترهای ناخودآگاه که مشخص میکنند کدام یک از این اطلاعات وارد ذهن شده و پردازش شوند، برنامه های ذهنی میگویند.
اساس و مبنای برنامه های ذهنی
به طور کلی انسان برنامه های ذهنی خود را از پدر و مادر، معلمها، جامعه، دوستان، بستگان، تجربیات زندگی و همه افرادی که در کودکی با آنها در ارتباط است یاد می گیرد.
از مهمترین برنامه های ذهنی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- کنش / واکنش
کنشی: یک شخص کنشی کاری را شروع کرده و منتظر دیگران نمی ماند. او در یافتن راهحل مشکلات بهخوبی عمل کرده و راهحل را خود پیدا کرده و از دیگران راهحل نمیگیرد. اکثر این افراد به دنبال یافتن شغلی هستند که خودشان عملکننده باشند و کاری انجام دهند.
واکنشی: کسانی هستند که خود دست به عمل نمیزنند و به کارهای دیگران واکنش نشان میدهند. این افراد منتظر می مانند که دیگران کاری را شروع کرده و وقتیکه زمان مناسبی فرا برسد، کار شروعشده را ادامه میدهند.
۲- بهطرف / دور از
بهطرف: اگر هدفی را دنبال کرده و به سمت آن هدف حرکت میکنید، شما از برنامه ذهنی به طرف استفاده میکنید. این افراد با پاداش دادن انگیزه گرفته و کارهای خود را انجام میدهند. همچنین این افراد با تشویق کردن کارها را بهتر انجام میدهند.
دور از: این افراد دوست دارند که از چیزی که آزارشان میدهد دور شوند. آنها اهل تحلیل و بررسی هستند که بدانند چه چیزی باعث ایجاد مشکل میشود تا از آن فرار کرده و آن را انجام ندهند. چون این افراد دوست دارند از تنبیه شدن دوری کنند پس کارها را بهتر انجام خواهند داد.
۳- انتخابی / عملکردی
انتخابی: این افراد از استفاده کردن از روشهای جدید مثل: ( برنامه های ذهنی ) برای انجام کارهای خود لذت میبرند. تنوع پسند بوده و دوست دارند گزینههای زیادی برای انتخاب کردن داشته باشند. شروعکنندههای خوبی هستند اما معلوم نیست که تمامکننده خوبی باشند یا نه. همچنین علاقه زیادی به امتحان کردن شیوههای جدید دارند و دوست ندارند روشهایی که دیگران از قبل امتحان کردهاند را دوباره امتحان بکنند. انها از اجبار متنفر بوده و دوست دارند آزاد باشند.
عملکردی: افراد که از برنامه های ذهنی استفاده نمیکنند دوست دارند راههای از پیش تعیینشده را بروند و از قوانینی که قبلاً گذاشته شده پیروی کنند. آنها قانونمند بوده و دوست دارند روند تکراری قبلی را طی کنند در حالی که از راهها و پیشنهادهای جدید زیاد استقبال نمیکنند.
……………………………………………………………………….
بیشتر بخوانیم :
……………………………………………………………………….
۴- درونی / بیرونی
درونی: این افراد به هنگام تصمیم گیری به انتخابهایش اطمینان داشته باشد و نیاز به بازخورد گرفتن از بیرون ندارند. افرادی با اعتماد به نفس زیاد هستند و میتوانند کارآفرین باشند، زیرا به قضاوت دیگران اهمیتی نمیدهند و همهچیز را به دلشان میسپارند.
بیرونی: این افراد به هنگام انجام کاری منتظر بازخوردهای دیگران است تا متوجه شوند کارشان را درست انجام داده اند یا نه. از اینرو اگر با افرادی که برنامه های ذهنی بیرونی دارند کار میکنید و آنها را مدیریت میکنید حتماً به آنها بازخورد بدهید، زیرا آنها برای اینکه بدانند کاری را درست انجام دادهاند یا نه منتظر بازخورد دیگران هستند.
۵- کلیات / جزئیات
افرادی که برنامه های ذهنی ندارند به جزئیات دقت بیشتری کرده و برای رسیدن به اهداف بزرگ به گامهای کوچک دقت دارند، در دیدن تصویر کلی یک هدف مشکل خواهند داشت. اینگونه افراد دوست دارند بدون اینکه به تصویر کلی نگاه کنند کاری را شروع کنند و این کار باعث میشود که کار را شروع کنند و مقدار زیادی از کار را انجام دهند و در نهایت به هدف مورد نظر نرسند.
افرادی که برنامه های ذهنی ندارند به کلیات توجه کرده و تصویر کلی یک کار را بهتر میبینند، در دیدن جزئیات مشکل داشته و نمیتوانند به گامهای کوچک برای رسیدن به اهداف بزرگ دقت کنند. این گونه افراد فقط دوست دارند کلیات را ببینند و اصلاً دوست ندارند که کسی پیدا شود و به آنها در مورد جزئیات کار توضیح دهد.
۶- شباهت و تفاوت
افرادی که به شباهتها دقت دارند، میتوانند با افراد دیگر ارتباطات خوبی داشته باشند، زیر دنبال شباهتی بین خود و دیگران میگردند و در پی یافتن تفاوتها نیستند.
اگر به افرادی که برنامه های ذهنی تفاوتها را دارند آموزش میدهید، سعی کنید با آنها در مورد تغییر گفتگو کنید و به تغییرات و تفاوتهایی که بعد از آموزش ایجاد خواهد شد بپردازید.
Thanks for every other great post. The place else may just anybody get that type of information in such
a perfect way of writing? I’ve a presentation subsequent week,
and I am on the look for such info.
You can get in books or at experts NLP