تعاریف ان ال پی یا برنامه ریزی عصبی – کلامی NLP
عبارت Neuro Linguistic Programming که تحت عنوان NLP شناخته می شود دانشی است که در زبان فارسی غیر از برنامه ریزی عصبی کلامی هیچ معنایی را نمی توان برای آن در نظر گرفت.
اگر چه در حالت کلی می توان از آن بعنوان دانش تأثیر کلام بر رفتار و همچنین تغییر در رفتار ها و الگوها با توجه به شناخت سیستم ذهن و نحوه عملکرد آن یاد کرد. در ادامه چندین تعریف برای این دانش ارائه شده است.
تعریف اول
در این تعریف NLP به عنوان فرایندی جهت از بین بردن الگوها، ذهنیتها و رفتارهای نادرست و همچنین جایگزین کردن آنها با الگوها، ذهنیتها و رفتارهای مناسب با استفاده از قابلیتهای سیستم عصبی (ذهن خودآگاه و ناخودآگاه، حس های پنچ گانه و…) تعریف می شود.
تعریف دوم
در این تعریف NLP به نحوه فکر کردن ( Neuro )، چگونگی برقراری ارتباط(linguistic ) و الگوهای رفتاری و احساسی انسان ها ( programms ) پرداخته و با بررسی آنها تغییراتی را در راستای اهدافی مشخص ایجاد مینماید.
NLP چیست؟
ان ال پی روشی سیستمی جهت ارتقاء و تکامل فردی است که توسط ریچارد بندلر و جان گریندر با همکاری گریگوری بتسن در اوایل سال ۱۹۷۰ معرفی شده است. در واقع NLP جعبه ابزاری است که ابزار آن استراتژیها، بدیهیات و عقاید موجود در ارتباطات انسانی، تجربههای ادراکی و ذهنی محسوب می شوند.
اصل پایه این است که نوع تفکرات، نحوه ارائه و بیان لغات افراد با مدل ادراکی که فرد از جهان هستی دارد در تعاملی دو طرفه است. ان ال پی، آموزش می دهد که چگونه یک فرد میتواند با تقویت رفتارهای مثبت و مفید و تضعیف نکات منفی، رفتارهای موفقیتآمیزی را در خود ایجاد نماید.
سه روش درمان موفقیتآمیز Fritz Perls ، Virginia Satir و Milton Erickson توسط بندلر و گریندر به عنوان سردمدار مباحث اصلی NLP در نظر گرفته شده اند. همچنین بنیانگزارش ، رابرت دیلتز این سیستم را “مطالعه ساختار تجربههای درونی” نامیده است.
NLP بیش از سی سال است که بعنوان موضوعی قابل بحث در امور درمانی و پزشکی مطرح بوده و برای شناسایی و تعدیل بدن به منظور اعمال نفوذ استانداردها و موارد اخلاقی متعالی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
تعاریف دیگر
بندلر NLP را بعنوان ” نگرش و رویکردی که در ورای گسترهای از تکنیکهای بدیع و مرتبط به هم قرار دارد” تعرف کرده است.
گریندر نیز “معرفی مدلهای متکامل و چگونگی بررسی و الگوبرداری از آنها” را برای NLP در نظر گرفته است.
همچنین Labouchere بیان می کند ، فلسفه واقعیتگرایی دارد و بر آنچه مفید است، آنچه مؤثر است و چگونگی تکرار آن، تمرکز دارد. “
……………………………………………………………………….
بیشتر بخوانیم :
……………………………………………………………………….
موارد استفاده از تکنیک های NLP
امکان استفاده از تکنیکها در گروههای آموزش، سمینارها یا مشاورههای خصوصی وجود دارد. پزشکان از مباحث شخصی بمنظور تقلیل و کنترل عقاید منفی، صحنه هراسی یا افسردگی استفاده مینمایند.
همچنین طرفداران NLP ، می توانند از آن بعنوان مجموعهای از مهارتها در مسیر رسیدن به اهداف و یا مشاوره استفاده نمایند.
مربیان می توانند از تکنیکهای NLP با عناوینی چون تکنیکهای انگیزشی، یادگیری بزرگسالان، مدیریت، آموزش فروش، روانشناسی خاص و غیره بهره برداری کنند.