دیدگاه علمی درباره علل عاشق شدن انسان ها
شاید تاکنون برای شما پوشیده مانده باشد که امروزه بحث عاشق شدن بیشتر از دیدگاههای علمی مورد توجه قرار میگیرد. دیدگاه علمی معتقد است هنگامی که شما فردی را میبینید و به او دلبستگی پیدا میکنید عوامل زیادی در بدن انسان دست به دست هم میدهند تا این اتفاق رخ دهد.
هورمونی که مغز را مسموم میکند
اگر در ارتباط با بحث دلیل عاشق شدن به کتب و مقالات معتبر پزشکی سری بزنید اولین دیدگاه علمی که جلب توجه خواهد کرد، ترشح هورمونی است. متخصصین و پزشکان این حوزه معتقدند اولین عاملی که ما را بهطور دیوانهوار، عاشق فردی میکند و قدرت تعقل و منطق را از ما میگیرد، ترشح هورمونی است که عملکرد مغز ما را برای ماهها و یا نهایتاً دو سال مختل میکند.
در واقع دیدگاه علمی معتقد است مقدمات پذیرش معشوق و حس عاشقی با روی دادن یکسری فعل و انفعالات ذهنی و همچنین مطابقت فرد مقابل با الگوهای ذهنی ما رخ میدهد. برای مثال در روزهای ابتدایی با دیدن معشوق، کف دستها عرق میکند یا ضربان قلب بالا میرود.
در واقع دیدگاه علمی برای شما تبین میکند که با ترشح آدرنالین، افزایش تپش قلب، تعرق و افزایش فشار خون اتفاق میافتد و اولین نشانه های عاشقی نمودار خواه میشود.
هورمونهای مکمل عاشق شدن از دیدگاه علمی
دیدگاه علمی معتقد است پس از مرحله عاشق شدن، هورمون اکسی توسین که هورمون عشق نامگذاری شده است، ترشح میشود و فرد را ماهها بی پروا به دنبال معشوق می کشاند و حاضر میشود برای عشق خود هر کاری را انجام دهد و در برخی موارد از خشونت هم برای حفظ عشق خود استفاده کند. در واقع این هورمون به طور موقتی ذهن را مسموم میکند و نمیگذارد فرد به صورت منطقی تصمیم بگیرید و کاستیها و نقاط ضعف فرد مقابل را ببیند. هنگامی که فرد در ابتدای رابطه قرار دارد این هورمون به اوج خود میرسد و توسط جریان خون در سراسر بدن پخش میشود و کل مغز فرد را مورد احاطه قرار میدهد.
همچنین دیدگاه علمی معتقد است هورمون دیگری مانند دوپامین که خداوند آنرا برای ایجاد محبت بین زوجین قرار داده است به وفور در بدن رشد میکند و ترشح بیش از حد آن فرد را از ادامه زندگی عادی و فعالیتهای روزانه باز میدارد. همچنین دیدگاه علمی فروکش کردن هیجانات و عبور از مرحله عاشقی را از نیز به کاهش هورمونها نسبت میدهد که در این دوره زندگی مشترک روی واقعی خود را نشان میدهد و تنشها و اختلافها به مرور زمان بیشتر شود.
برای مثال در این بین فرد به همسر خود میگوید ” نمیدانم چرا آنقدر تغییر کردهای؟ چرا مثل گذشته من را دوست نداری؟ اما او از این نکته غافل است که دوران مسمومیت ذهن به اتمام رسیده است و فرد در حال بازگشتن به زندگی عادی خود است.
مدل ذهنی عاشق شدن از دیدگاه علمی
دیدگاه علمی معتقد است جدا از بحث هورمونها عامل دومی که باعث عاشق شدن انسانها میشود، مطابقت فرد مقابل با الگوهای ذهنی شخص عاشق است. طبق تحقیقات به عمل آمده انسانها دارای الگوهای زیبایی متفاوت اعم از ظاهری یا درونی هستند که از زمانی که از مادر خود شیر دریافت میکنند تا دیدن افراد دیگر، در آنها شکل میگیرد و به محض آنکه فردی را ببینند که مطابق با آن الگوها است، فوراً به او علاقهمند میشوند.
پس اگر فردی را دیدید و در یک لحظه عاشق او شدید بدانید که کامل مطابق با معیارهای ذهنی شماست اما باید دقت کنید این معیارها لزوماً نمیتوانند درست باشند. مثلاً فردی که از کودکی در معرض تنش و فشار والدین قرار گرفته است، شاید الگوی برقراری ارتباط با یک قربانی و انتقام از او را در سر بپروراند، بنابراین او فردی را انتخاب خواهد کرد که که بتواند عقده های کودکی خود را خالی کند. در برقراری ارتباط با افراد مختلف حتماً سرنخهایی از شخصیت خود را خواهید یافت که در واقع شما را در شناخت بهتر خود یاری خواهد کرد.
عالیه ممنونم